Köpa adresser till privatpersoner

Vad man bör tänka på när man ska köpa adresser till privatpersoner

Under de senaste 12 åren har vi levererat adresser till privatpersoner i många olika format och till många användningsområden vilket också gjort att vi lärt känna de olika register som finns att tillgå. Här kommer lite att tänka på när det är dags att beställa adresser till privatpersoner.

Hur ser målgruppen ut?
Innan det är dags att köpa adresser till privatpersoner så kan det vara bra att fundera över dessa frågor:

 • Vilken ålder ska personerna ha, spelar det någon roll?
 • Behöver jag telefonnummer och ska dessa i så fall vara nixade?
 • Hur är det med adresser till barn och ungdomar, kan jag beställa sådana?
 • Ska personerna ha en viss inkomst eller ska de kanske i bo i bostadsrätt?
 • Vill vi nå alla personer som stämmer in eller är vi ute efter ett visst antal adresser?
 • Kan jag beställa e-postadresser till personerna?
 • Hur ska vi ta hand om adresserna, är det bättre med färdiga adressetiketter?

 

 

 

 

 

Sökbara variabler
Vi jobbar med flera olika källor med adresser så som t.ex. folkbokföringsregistret och fastighetsregistret. Varje register har sina för och nackdelar och de innehåller också olika möjliga sökvariabler att jobba med. Här följer en lista med möjliga variabler när ni beställer adresser hos oss:

 • Ålder
 • Kön
 • Boendeform (villa, brf, hyres, fritidshus etc.)
 • Inkomst
 • Relationspartner
 • Förmögenhet
 • Barn
 • Geografi
 • Boende vid vatten
 • Fordonsinnehav
 • Telefon
 • Mobil
 • Nix-frit
 • mm..

 

 

 

 


 

 

 

 

Om ni vill ha mer information om vila variabler som är möjliga att kombinera så kan ni ringa oss på 026-64 44 84 eller skriv till info@adressleverantoren.se så skickar berättar vi vad som är möjligt utifrån era önskemål.

Adresser till barn och ungdomar
Adresser till barn upp till 16 år adresseras till vårdnadshavaren, ofta med texten "Till vårdnadshavare av:". Från det att personerna fyller 16 år kan man börja adressera försändelserna direkt till personen. Det finns bara ett register i Sverige som innehåller barn och ungdomar där adressföretag som vi plockar sina adresser och det är Folkbokföringsregistret. Så oavsett leverantör så kommer ni att få samma adresser men leveransfilerna kan se lite olika ut. Vi på Adressleverantören levererar alltid registren klara för tryckeriet, med texten "Till vårdnadshavare av:" framför de adresser som går till personer under 16 år. Vi levererar även färdigutskrivna adressetiketter som är klara att klistra på era brev eller som PDF om ni själva vill skriva ut etiketterna.

Geografsikt område
Vanligaste sökbegreppen är att man söker på postnummer, kommun, län eller hela Sverige. Jobbar man med en mycket stor målgrupp kan det vara kostsamt att bearbeta hela målgruppen på en gång. Då kan det många gånger vara lämpligt att beställa adresser till ett mindre geografiskt område i taget i stället för att beställa alla adresser på ett bräde. Adresser är färskvara och blir gamla, bättre att beställa lite i taget än en stor mängd som blir liggande länge innan de blir bearbetade. Med gamla menar vi så klart att de förändras varje dag då personer flyttar, byter namn o.s.v.

Vill ni att vi kommer med ett förslag på adresser till privatpersoner kan ni använda denna sida: Privatpersoner

Köpa e-postadresser till privatpersoner?
Att skicka e-post till privatpersoner utan att ha deras medgivande eller en redan upprättad kundrelation är inte tillåtet och skulle sätta företaget som gör utskicken i en mycket dålig situation. Samma lagstiftning gäller enskilda företag. Adressleverantören har inte och säljer inte e-postadresser till privatpersoner eller enskilda företag.

Ska vi beställa med adressetiketter?
Ska adresserna användas för postala utskick är det absolut bästa om tryckeriet direkt kan trycka adressen på trycksaken. Är inte det möjligt eller är det för dyrt så går det bra att beställa adresserna tryckta på färdiga adressetiketter direkt från oss. Bara att dra av och sätta fast på brevet/broschyren och vi levererar dem till självkostnadspris när ni beställer adresser av oss.

Har ni några frågor om att köpa adresser till privatpersoner så går det bra att använda formuläret nedan eller chatta med oss här till höger under kontorstid. Det går även bra att ringa oss på 026-64 44 84 eller skriva till info@adressleverantoren.se

 

Vi vill ha information om att köpa adresser till privatpersoner

Fyll i formuläret nedan om ni vill att vi kontaktar er angående adresser till privatpersoner. På kontorstid går det också bra att ställa frågor i chatten till höger eller kontakta oss på telefon 026-64 44 84 Alternativt kan skicka e-post till info@adressleverantoren.se


Namn:
Företag:
E-postadress:
Telefon:
Beskriv ert önskemål:

OBESERVERA, detta är endast en förfrågan och ingen beställning. Efter det att ni fått ett svar från oss väljer ni om ni vill beställa adresserna eller ej.
Köpaadresser
Alternativa register

På länkarna nedan finns andra typer av register som kanske kan vara intressant för er:

 Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
© Alla rättigheter tillhör Adressleverantören AB

Adressleverantören är återförsäljare & partners till